Zo lang mogelijk thuis wonen, lekker in jouw eigen omgeving. Dat wil je toch ook? In Nederland hebben we de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet maakt het voor bijvoorbeeld senioren, mensen met psychische klachten en mensen met een beperking of handicap mogelijk om thuis te wonen met ambulante thuisbegeleiding die vergoed wordt.

Met ambulante thuisbegeleiding van Tzorg woon je zelfstandig, maar word je thuis begeleid door één van onze medewerkers. Begeleiding kan bijvoorbeeld bestaan uit huishoudelijke hulp, ondersteuning bij het creëren van dagstructuur en het nakomen van afspraken met instanties, ondersteuning bij herstel na ziekte, bij jouw administratie en bij participatie in de maatschappij.

Onze ambulante thuisbegeleiding vergroot jouw zelfredzaamheid

Als je behoefte heeft aan begeleiding of ondersteuning thuis, staat Tzorg met ambulante thuisbegeleiding voor je klaar. Jouw thuisbegeleider helpt je bij praktische (alledaagse) zaken of adviseert je over hoe je bepaalde dingen het best kunt aanpakken. Ambulante thuisbegeleiding helpt bij de groei van jouw zelfredzaamheid. Als je zelfredzaam bent, betekent dit dat je jezelf kunt redden op allerlei momenten in jouw leven. Hoe zelfredzamer je bent, hoe langer en prettiger je thuis kunt blijven wonen en participeren in de maatschappij.

Ambulante thuisbegeleiding met een vaste begeleider

Onze ambulante thuisbegeleiding is persoonlijk en afgestemd op jouw specifieke situatie en wensen. Onze thuisbegeleiders maken tijdens hun werk heel graag tijd voor een goed gesprek of een luisterend oor als je dit graag wilt. Tzorg staat garant voor een bekend, vertrouwd gezicht bij je thuis; ambulante thuisbegeleiding wordt uitgevoerd door jouw vaste thuisbegeleider. Iemand die betrokken is bij jouw situatie, die je kent en precies weet wat je nodig hebt.

Hoe vraag je ambulante thuisbegeleiding aan en zijn er kosten aan verbonden?

Voor ambulante thuisbegeleiding van Tzorg heb je een indicatie van jouw gemeente nodig. Voor het aanvragen van de indicatie ga je naar het Wmo-loket van de gemeente, zij helpen je met de aanvraag. Ambulante thuisbegeleiding wordt betaald vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), zodoende is de indicatie van de gemeente noodzakelijk.

Voor ambulante thuisbegeleiding geldt een eigen bijdrage van €20,60 per maand. Dit bedrag is voor iedereen even hoog. De overheid houdt in deze dus geen rekening met jouw inkomen. De rekening voor de eigen bijdrage voor ambulante thuisbegeleiding ontvang je van en dien je te betalen aan het landelijk Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Hulp bij jouw indicatie aanvraag? Neem contact met ons op

7,6
Vertrouwen in onze thuishulp
  • Een betrokken hulp
  • Wijkgericht: altijd dichtbij
  • ISO 9001 gecertificeerd
Rating

Wil jij individuele begeleiding? Dit zijn de stappen.

  • Kies de hulp die je nodig hebt

    Wil je graag individuele begeleiding? Maar weet je nog niet welke hulp bij jou past?

    Bekijk wat Tzorg voor jou kan doen

  • Bereken jouw Wmo-indicatie

    Kom er achter of je in aanmerking komt voor de hulp die je wenst.

    Bereken jouw Wmo-indicatie

    Beantwoord onderstaande vragen en bekijk of je recht hebt op een Wmo-indicatie.

    Ik heb hulp nodig bij grote of kleine huishoudelijke taken omdat ik deze zelf niet meer kan.

    Ik kan beperkt of niet meedoen in de samenleving.

    Ik heb een medische beperking.

    Ik heb langdurige zorg nodig en onvoldoende mogelijkheden om dit zelf op te lossen.

    Zoek de gegevens van jouw gemeente om hulp aan te vragen via de Wmo.

    scroll verder
  • Ga naar het Wmo-loket

    Om je aan te melden heb je een indicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Via jouw gemeente vraag je de gewenste hulp aan bij het Wmo-loket.

  • Kies een zorgorganisatie in jouw gemeente

    Jouw gemeente neemt contact met je op over een Wmo-indicatie. Je hoort dan of je in aanmerking komt voor hulp, welke soort hulp en hoeveel uur per week. Vervolgens kies je zelf uit een van de zorgorganisaties in jouw gemeente.

    Kies je voor Tzorg, dan meldt de gemeente je aan. Daarna neemt Tzorg contact met je op.

Heb je een vraag?

Dan nemen we graag contact met je op om je verder te helpen. Dit doen we via de mail of telefonisch, wat jouw voorkeur heeft.