Huishoudelijke hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

U krijgt hulp van jouw gemeente om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen en deel te kunnen blijven nemen aan de maatschappij. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) maakt dit mogelijk. Denk hierbij aan hulp bij huishoudelijke taken, hulp bij jouw financiën, het leggen van sociale contacten en zinvolle dagbesteding. Het aanvragen van hulp en ondersteuning vanuit de Wmo regel je via het Wmo-loket van jouw gemeente.

Tzorg biedt huishoudelijke hulp en individuele begeleiding. Onze hulp is erop gericht dat je jouw leven zo zelfstandig mogelijk kunt leiden, thuis in jouw vertrouwde omgeving. Taken van onze huishoudelijke hulp zijn bijvoorbeeld schoonmaken, beddengoed verschonen, opruimen, stofzuigen en (binnen) ramen zemen. We bekijken samen met je welke huishoudelijke taken jouw vaste thuishulp voor je uitvoert. De taken beperken zich tot huishoudelijke hulp. Voor hulp op het gebied van persoonlijke verzorging, verpleging of het toedienen van medicatie kun je contact opnemen met jouw zorgcoördinator of jouw gemeente. Zij helpen bij het vinden van een geschikte zorgaanbieder.

Huishoudelijke taken worden met zorg voor je gedaan

In 298 gemeenten voeren wij huishoudelijke taken (hulp vanuit de Wmo) uit voor bijvoorbeeld ouderen, mensen met een beperking of met psychische problemen. De badkamer poetsen, beddengoed verschonen, stoffen, keukenkastjes schoonmaken, wassen, strijken en stofzuigen. Als je moeite hebt met deze huishoudelijke taken, helpen wij u. Wij houden rekening met jouw situatie en voorkeuren. Je krijgt een vaste huishoudelijke hulp. Dit geeft het vertrouwde gevoel dat jij én wij belangrijk vinden.

Onze thuishulp doet méér dan alleen huishoudelijke taken

Van onze thuishulp die jouw huishoudelijke taken (deels) overneemt, kunt je meer verwachten. Er is altijd ruimte voor een gezellig praatje, een goed gesprek of een luisterend oor. Die persoonlijke aandacht vinden wij heel belangrijk.

Het kan zijn dat je behoefte hebt aan extra ondersteuning naast de huishoudelijke taken die wij voor je oppakken. Tzorg biedt een aantal diensten die het je gemakkelijk maken. Denk aan een maaltijdservice, hulpmiddelen en verpleegartikelen of iemand die jouw tuin bijhoudt. Daarnaast bieden wij ook individuele begeleiding. Dit is extra ondersteuning bij het regelen van dagelijkse zaken. Zoals hulp bij jouw administratie, dagindeling of het leggen van sociale contacten.

Aanvraag en kosten van hulp bij huishoudelijke taken (Wmo)

Heb je behoefte aan hulp bij jouw huishoudelijke taken? Dan heb je een indicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Je vraagt deze aan bij het Wmo-loket van jouw gemeente. De gemeente beoordeelt vervolgens of je een indicatie krijgt voor hulp bij huishoudelijke taken.

Vanaf 1 januari 2024 betalen mensen die Wmo hulp krijgen alleen een eigen bijdrage van €20,60 per maand. Deze eigen bijdrage is niet inkomensafhankelijk en dus gelijk voor iedereen. De rekening voor de eigen bijdrage krijg je via het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

Hulp bij jouw indicatie-aanvraag? Neem contact met ons op.

7,6
Vertrouwen in onze thuishulp
  • Een betrokken hulp
  • Wijkgericht: altijd dichtbij
  • ISO 9001 gecertificeerd
Rating

Wil jij individuele begeleiding? Dit zijn de stappen.

  • Kies de hulp die je nodig hebt

    Wil je graag individuele begeleiding? Maar weet je nog niet welke hulp bij jou past?

    Bekijk wat Tzorg voor jou kan doen

  • Bereken jouw Wmo-indicatie

    Kom er achter of je in aanmerking komt voor de hulp die je wenst.

    Bereken jouw Wmo-indicatie

    Beantwoord onderstaande vragen en bekijk of je recht hebt op een Wmo-indicatie.

    Ik heb hulp nodig bij grote of kleine huishoudelijke taken omdat ik deze zelf niet meer kan.

    Ik kan beperkt of niet meedoen in de samenleving.

    Ik heb een medische beperking.

    Ik heb langdurige zorg nodig en onvoldoende mogelijkheden om dit zelf op te lossen.

    Zoek de gegevens van jouw gemeente om hulp aan te vragen via de Wmo.

    scroll verder
  • Ga naar het Wmo-loket

    Om je aan te melden heb je een indicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Via jouw gemeente vraag je de gewenste hulp aan bij het Wmo-loket.

  • Kies een zorgorganisatie in jouw gemeente

    Jouw gemeente neemt contact met je op over een Wmo-indicatie. Je hoort dan of je in aanmerking komt voor hulp, welke soort hulp en hoeveel uur per week. Vervolgens kies je zelf uit een van de zorgorganisaties in jouw gemeente.

    Kies je voor Tzorg, dan meldt de gemeente je aan. Daarna neemt Tzorg contact met je op.

Heb je een vraag?

Dan nemen we graag contact met je op om je verder te helpen. Dit doen we via de mail of telefonisch, wat jouw voorkeur heeft.