Wanneer je zo lang mogelijk van jouw eigen thuis wilt genieten, is op maat gemaakte zorg ontzettend waardevol. Tzorg begrijpt dat en doet er alles aan om je of jouw geliefde te voorzien van geschikte huishoudelijke hulp en ondersteuning. De kosten voor deze maatzorg zijn voor jouw gemeente, maar het is wel gebruikelijk dat je een Wmo eigen bijdrage betaalt. Deze bijdrage dekt een deel van de kosten, maar heeft wel een maximale hoogte. Dat houdt de zorg van Tzorg betaalbaar voor iedereen. Ben je benieuwd naar de hoogte van de eigen bijdrage Wmo of wil je zich aanmelden voor onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe hoog is de Wmo eigen bijdrage?

De kosten van huishoudelijke hulp en persoonlijke zorg zijn variabel, maar de maximale eigen bijdrage Wmo is voor iedereen hetzelfde. Deze bedraagt €20,60 per maand, ongeacht jouw leeftijd, inkomen of vermogen. Wel is het mogelijk dat jouw gemeente ervoor kiest om deze maximale bijdrage voor alle inwoners te verlagen. Daarnaast is zij in staat om uitzonderingen te maken voor de Wmo eigen bijdrage, bijvoorbeeld wanneer je een laag inkomen heeft. Daarom loont het altijd om bij jouw gemeente na te vragen welke regels er voor je gelden. Zo ben je helemaal op de hoogte van jouw Wmo eigen bijdrage.

Uw eigen bijdrage vaststellen en betalen

Wanneer je persoonlijke zorg afneemt van Tzorg, hoef je jezelf geen zorgen te maken over de rekeningen. Dit handelt de gemeente gewoon voor je af. De enige rekening die je krijgt, is voor de Wmo eigen bijdrage. Deze wordt niet door jouw gemeente geïnd, maar door het Centraal Administratiekantoor. Zij zorgen ervoor dat je tijdig een rekening ontvangt. Heb je nog meer vragen over de Wmo eigen bijdrage en ben je op zoek naar extra informatie? Dan kun je altijd terecht bij Tzorg. Wij staan namelijk niet alleen voor je klaar met op maat gemaakte zorg, maar geven je ook alle informatie die je nodig heeft voor jouw Wmo aanvraag.

Lees hier meer over onze zorg via de Wmo

7,6
Vertrouwen in onze thuishulp
  • Een betrokken hulp
  • Wijkgericht: altijd dichtbij
  • ISO 9001 gecertificeerd
Rating