”Ik ben hartstikke trots als iemand een klein stapje zet”
Lees het verhaal
Zelfredzaamheid is van onschatbare waarde. Het liefst blijf je zo lang mogelijk zelf de regie houden over alledaagse dingen, zoals het regelen van administratie, het plannen van een prettige dagindeling of het opbouwen van sociale contacten. Toch heb je soms (even) extra ondersteuning nodig. Tzorg staat klaar om je te helpen met de individuele begeleiding die jij nodig hebt, zodat je grip krijgt op jouw dagelijkse leven.
Dit zijn de stappen om individuele begeleiding aan te vragen
Wat voor soort hulp heb je nodig? Dat kan van alles zijn, zoals ondersteuning bij administratieve taken, hulp bij het maken van afspraken met instanties, of begeleiding bij het opbouwen van sociale contacten. Samen bekijken we wat je nodig hebt om jouw zelfredzaamheid te vergroten.
Een betrokken begeleider die naar je luistert en jou helpt, daar waar jij het nodig hebt. Zodat je grip krijgt op jouw dagelijkse leven. Met gecertificeerde collega´s in 305 gemeenten, is er altijd een begeleider dichtbij om jou te ondersteunen.
Bekijk welke hulp aansluit bij jouw behoeftes en wat Tzorg voor jou kan doen.
Bekijk of je mogelijk hulp vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) kunt krijgen.
Wil jij hulp van Tzorg? Dan heb je een Wmo-indicatie nodig. Die vraag je aan bij het Wmo-loket in jouw gemeente. Vul jouw postcode in en vind een Wmo-loket.
Jouw gemeente laat weten of je in aanmerking komt voor hulp vanuit de Wmo. Je hoort dan welke soort hulp en via welke organisaties je hulp kunt krijgen. Daarna kies jij zelf welke organisatie jou gaat helpen.
Kies je voor Tzorg, dan meldt de gemeente je bij ons aan. Daarna bellen of e-mailen wij jou met meer informatie.
Mogelijk kun jij hulp krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarmee ontvang jij hulp voor maximaal €20,60 per maand. Check op deze pagina of jij in aanmerking komt voor hulp vanuit de Wmo.
Dat leggen we je op deze pagina graag uit.
Ontvang je hulp vanuit de Wmo? Dan betaal je een eigen bijdrage die voor iedereen gelijk is van €20,60. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) stuurt je elke vier weken een nota voor de eigen bijdrage. Op de website van het CAK vind je alle informatie.
Ja, Tzorg heeft een cliëntenraad! Zij komen op voor de belangen van de cliënt. Zij adviseren over het beleid van Tzorg. Daardoor blijft de hulp aan cliënten verbeteren. Lees hier alles over onze cliëntenraad.
Heb je een vraag? Kijk eens bij de veelgestelde vragen voor het antwoord. Is je vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op.